Składniki:
1 szkl. oleju
6 łyżek cukru
6 łyżek wody
6 łyżek octu
6 łyżek keczupu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 słoik ogórków korniszonów
1 słoik marynowanej papryki
4 cebule
2 szkl. mąki
1 szkl. wody
2 jaja
2 łyżki wegety
1 kg filetów - Miruna, Mintaj
olej do smażenia
Wykonanie:
Zagotować zalewę z następujących składników: olej, cukier, woda, ocet, keczup, koncentrat pomidorowy. Następnie ogórki korniszony oraz paprykę pokroić w kostkę, a cebule pokroić w piórka, posolić i zeszklić na oliwie. Po czym wymieszać z pokrojonymi warzywami.
Mąkę, wodę, jaja i wegetę wymieszać, powstanie gęste ciasto. Filety pokroić w kawałki, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
Do wysokiej miski, pojemnika, wiaderka, układać warstwami filety i warzywa (filety - warzywa - filety - warzywa -filety) Na koniec zalać gorącą zalewą, przykryć i odstawić w zimne miejsce (najlepiej na noc).
Smacznego!
autor kasiakhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com/2011/09/ryba-po-japonsku.html
http://artelis.pl/artykuly/39555/ryby-w-pomidorach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz